ارزش غذایی گردو
در این نوشته از سایت فیتنس لایف استایل fitnesslifestyle شما را با ارزش غذایی گردو بیشتر آشنا می کنیم. گردو یکی از ریز مغذی ها یا مغز هایی است که بسیار محبوب می باشد.
مغز گردو ((فارسی افغانستان: چهارمغز) نوعی خشکبار مقوی است که با خارج کردن آن از پوسته سخت گردو قابل استفادهاست. مغز گردو را با نام غذای مغز نیز بیان کردهاند، زیرا مغز گردو سرشار از امگا۳ است که باعث کارکرد بهتر مغز میشود. گردو یا جوز میوه ای گرد، با دو پوسته، یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک میشود و از بین میرود و دیگری سخت و چوبی است. مغز آن خوراکی است و روغن فراوان دارد.
گردو، میوه مغزدار با ارزشی است که انواع مختلفی دارد. ارزش غذایی گردو بسیار زیاد است و منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است. واژه جوز معرب گوچ پارسی میانه به همین معنی است.
مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.
پیشینه گردو
برابر بررسیهای دیرینشناسی گیاهی و گردهشناسی در روی کرهٔ زمین، گونههای مختلف گردو از زمانهای بسیار قدیم به ویژه از دوران سوم زمینشناسی وجود داشتهاست. از دوران چهارم زمینشناسی به بعد آثار درخت گردو از جمله گردهٔ آن در کشورهای اروپای شرقی به دست آمدهاست.
منشأ درخت گردو را آسیای غربی و نواحی هیمالیا میدانند. ایران رکورد دار بیشترین تولید گردوی جهان است که شهرستانهای تویسرکان همدان و بافت در استان کرمان بیشترین سطح زیر کشت گردو را در ایران دارا هستند. کهنسالترین درخت گردو در منطقهٔ گوغر شهرستان بافت وجود دارد.
۱۵ درصد از چربیهای مغز گردو از نوع غیر اشباع است که برای سلامتی بدن بسیار مفید و سودمند هستند.
یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تأمین میکند.
موارد مصرف گردو
مغز گردو یا مغز گردو نوعی مغزدانه است که به صورت خام (طبخ نشده) مصرف میگردد. این مغز میتواند به تنهایی یا آجیل با ترکیب سایر مغزها نظیر بادام، پسته، فندق و… مصرف شود. مغز گردو از خشکبار است.
مغز گردو را همچنین برای مصرف طبخ میکنند.
در مناطق مختف کشور انواع غذاها با طبخ گردو حاصل میشود. در برخی از غذاها این ماده به صورت تزئین یا مواد افزودنی است و در برخی از غذاها به عنوان ماده اصلی آن غذا یا خورشت بکار میرود. یکی از غداهایی که مغز گردو بعنوان ماده لازمه و اصلی آن است، خورشت فسنجان میباشد. به دلیل سردی بودن آن است که موارو زیادی برای مصرف دارد.
روغن گردو
موارد مصرف: عمدتاً مصرف خوراکی دارد. تأثیر روغن گردوی کهنه همانند روغن زیتون کهنه بوده و زایندگی آن قوی است و بهترین شیوه مصرف آن به صورت استعمال خارجی بر روی اندامهای مختلف بدن و حتی چکاندن آن در بینی میباشد.
طریقه مصرف لوبیا قرمز
- جوشانده: مقدار ۳۰ گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید
- لوبیای پخته: لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملاً پخته و نرم شود و بمقدار یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده میتوان لوبیا را با خردل، زیتون و آبلیمو مصرف کرد.
- سوپ لوبیا: از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است. سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید.
ارزش غذایی گردو |
|
---|---|
مقدار: 100 گرم | |
در هر وعده | % ارزش روزانه* |
کالری 654 | |
چربی کل 65 g | 1% |
چربی اشباع شده 6 g | 0% |
چربی غیر اشباع 47 g | |
چربی غیر اشباع سالم g 9 | |
کلسترول 0 mg | 0% |
سدیم 2 mg | 1% |
پتاسیم 441 mg | 40% |
کربوهیدرات 14 g | 20% |
فیبر رژیمی 7 g | 100% |
شکر 2.6 g | |
پروتئین 15 g | 48% |
Vitamin C 2% | Vitamin A 0% |
Iron 16% | Calcium 9% |
Vitamin B-6 25% | Vitamin D 0% |
Magnesium 39% | Vitamin B-12 0% |
*ارزش روزانه بر اساس رژیم غذایی 2،000 کالری است. مقادیر روزانه شما ممکن است بسته به نیازهای کالری شما بالا یا پایین باشد. |